Banka · 27 Eylül 2021
Near East Bank Gelişim Grubu Programı Kapsamında Etkili Sunum Teknikleri Eğitimi Verildi!

Near East Bank Gelişim Grubu Programı Kapsamında Etkili Sunum Teknikleri Eğitimi Verildi! 

Near East Bank geleceği ön gören yapısı ile kurum içinden yetişirilerek, geleceğin yönetici adayları için geçtiğimiz yıl başlattığı “Gelişim Grubu” programları kampsamında çeşitli eğitimler düzenledi.

Bunlardan biri de Near East Bank İnsan Kaynakları tarafından organize edilen ve Near East Bank Genel Müdürlük Merkez binası Seminer salonunda düzenlenen “Etkili Sunum Teknikleri” eğitimi oldu. Near East Bank personelinden oluşan Gelişim Grubuna verilen eğitim oldukça verimli geçti.

İnsan Kaynakları Birim Müdürü Özge Yılmaz Ciğerci’nin verdiği eğitimde; Etkili sunumun önemi, sunum hazırlama yöntemleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar, sunumlarda etkili görsel, font kullanımı, sunum planlama ve aktarımı, sunum esnasında sunuma nasıl giriş yapılacağı, imaj, doğru nefes kullanımı ve salon düzenine göre hitabet konusunda başlıkları anlatıldı.

Eğitim amacı hakkında konuşan Özge Yılmaz Cigerci; “ Sunumlar iş hayatımızda önemli bir yer tutar. Etkili sunum yapmak sunumu yapanı ön plana çıkarırken dinleyicilerin zamanını da verimli geçirmelerini sağlar.

Sunum yapma ve hazırlama olanakları son yıllarda çok gelişmesine rağmen sunum yapma alışkanlıkları büyük ölçüde aynı kaldı. Bu nedenle eğitimimizin amacı, değişen sunum anlayışlarına adapte olup açık, kısa, sade, net , samimi dünyanın tüm kültürlerinde kabul gören sunumlar hazırlama, anlatım yönetimi öğrenme ve sunum stresini azaltmaktır.” dedi.

Near East Bank’ın temel yaklaşımlarından biri de çalışanlarına “içerden yükselme” fırsatı sunmaktır. Near East Bank çalışanları, gösterdikleri performansa göre, “Gelişim Grubu" programlarıyla banka içinde ihtiyaç duyulan üst görevlere geçebilmektedir. Near East Bank İnsan Kaynakları Birimince başlatılan “Gelişim Grubu” eğitimlerinin temel amacı da bu yönde belirlenerek, genç yönetici adaylarının kişisel, mesleki, ve yönetsel gelişimlerini kurum kültürüne uygun, vizyoner bakış açısıyla geliştirmesi üzerine kuruldu.